5 romantiska filmer ni bara måste se

Visst är det supermysigt att krypa ner i soffan under en filt och titta på en romantiskt film tillsammans med sin älskling? Här tipsar vi om 5 riktigt romantiska filmer att mysa ihop framför.

1. Förnuft och känsla (1995)

Ang Lees mästerverk av Jane Austen klassikern Förnuft och känsla. Vi får följa familjen Dashwood i början av 1800-talet,  som efter faderns död blir tvungna att flytta från familjegodset, då faderns son från ett annat äktenskap ärver huset. Mrs Dashwood, och hennes tre döttrar, får nu klara sig på ett lågt årligt underhåll, och måste flytta ut på landet. Vi får följa de två äldsta döttrarnas olyckliga kärlekshistorier, och glädjas åt det aldrig är för sent för ett lyckligt slut. Ett måste för den som gillar Jane Austen och kostymdraman. I rollerna ser vi Emma Thompson, Kate Winslet, Hugh Grant, Alan Rockman, Harriet Walter, Gemma Jones med flera.

2. Chocolat (2000)

En kvinna och hennes 6-åriga dotter anländer till en fransk liten by på landsbygden. Filmen utspelar sig på 1960-talet, och att en ensamstående mamma flyttar till byn blir en riktig snackis bland invånarna. Att mamman dessutom startar upp ett litet chokladcafé gör henne ännu mer annorlunda. Det dröjer dock inte länge förrän hon hunnit bli god vän med många av byns kvinnor, och när en stilig främling besöker byn uppstår kärlek… I rollerna ser vi Juliette Binoche, Lena Olin, Carrie-Anne Moss, Peter Stormare, Judi Dench, Johnny Depp med flera.

3. The Notebook (2004)

Filmen inleds med att en gammal man berättar en historia som är fylld av romantik och kärlek. Historien utspelas på 1930-talet och handlar om två tonåringar som finner kärleken, trots stora sociala hinder. Han är fattig, hon rik. Hennes föräldrar godkänner inte förhållandet och gör allt för att de unga tu inte ska få träffas. Berättelsen leder oss genom åren fram till nutid. Var beredd med näsdukarna, för här utlovas en gråtfest! I rollerna: Rachel McAdams, Ryan Gosling, Gena Rowlands, James Garner med flera.

4. Valentine’s Day (2010)

I denna stjärnspäckade feel good-film får vi följa ett antal par i Los Angeles och deras parallella historier under en hel dag, från Alla hjärtansdags morgon till kväll. Vi får se paren gå igenom förälskelser, kärleksförklaringar, svek, uppbrott och försoningar. I rollerna ser vi kända namn som Jessica Alba, Jamie Foxx, Jessica Biel, Patrick Dempsey, Jennifer Garner, Bradley Cooper, Ashton Kutcher, Taylor Lautner och Anne Hathaway, och många fler.

5. Fyra bröllop och en begravning (1994)

Charles är en man i 30-års åldern som möter en mystisk amerikanska på ett bröllop. Han blir blixtförälskad, men kommer han att få träffa henne igen? Vi får följa ett kompisgäng genom fem olika sociala tillställningar, där kärlek och sorg vävs samman. En romantiskt och underhållande film, på bästa brittiska vis. I rollerna ser vi bland andra Hugh Grant, John Hannah, Andie MacDowell, Charlotte Coleman, Kristin Scott Thomas, Rowan Atkinson, Simon Callow, Sophie Thompson med flera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *