Alla hjärtans dag tips – presenter

Det är inte alltid lätt att veta vad man ska ge bort i present på alla hjärtans dag. Det hela beror ju på vad ens partner gillar, vad man har för ekonomi, och en rad andra olika saker. Här nedanför finns i alla fall några konkreta förslag på vad man kan ge i present på alla hjärtans dag. Kanske passar något förslag just för dig.

Romantisk middag

Vad passar väl bättre på alla hjärtans dag än en romantisk och lyxig middag. Gå ut och ät den på restaurang eller imponera genom att visa upp dina matlagar-talanger i köket. Att äta middag tillsammans på denna kärlekens dag är nästan något obligatoriskt, så att kombinera en romantisk middag med även några övriga presenter kan vara en bra idé.

Rosor och choklad

Den klassiska presenten på alla hjärtans dag. Mest vanligt att denna present ges av killen till tjejen. Mindre vanligt i omvänd ordning. Men i alla fall så kan rosor och choklad vara en väldigt bra present. Rosor är snygga och representerar kärleken – och choklad är förförande gott.

Alla hjärtans dag kort

Kanske känns som en självklarhet att ge bort ett kort till den man tycker om denna dag. Men det är trots allt inte självklart för alla. Många skickar istället för kort en hälsning via mejl eller SMS, vilket också fungerar bra. Men det är nog mer uppskattat med ett riktigt kort eller brev. Då känner man ju att avsändaren verkligen ansträngt sig lite i alla fall.

Credit: Stuart Miles /freedigitalphotos.net

Credit: Stuart Miles /freedigitalphotos.net

Böcker

Just böcker är inte så vanligt att ge bort på alla hjärtans dag, i alla fall inte i Sverige. Men likväl kan det fungera och dessutom vara ett bra val av present. Men då gäller det ju att den som får boken tycker om den. I annat fall får man hoppas att den personen tänker på att det ju faktiskt ändå är ”tanken som räknas”.

När man väljer bok kan man om möjligt försöka välja lite mer ”romantiska böcker”. Kanske någon bok med romantiska dikter, eller någon romantisk roman eller liknande.

Övriga presenter

Egentligen så kan man ju i stort sett ge bort vad som helst. Men man bör tänka på att det ska vara något som helst är romantiskt och kanske även lite mer exklusivt. Inga vardagliga saker det vill säga. En exklusiv parfym, en snygg klänning, ett vackert halsband eller liknande kan vara bra gåvor att ge till exempelvis sin fru eller flickvän.

Det här var bara några få exempel på vad man kan ge bort i present på alla hjärtans dag. Använder man bara sin fantasi så kan man komma på massvis med saker som kan gå bra att ge bort. Men förhoppningsvis har ni nu fått lite mer idéer och inspiration.

One thought on “Alla hjärtans dag tips – presenter

  1. Bra lista med det allra mest väsentliga, sånt är ju så lätt att glömma bort! Vackra middagar är också så klart klassisk romantik. Men vad tror ni om en middag i mörker? Kan det vara romantiskt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *